esmaspäev, 22. veebruar 2010

Tulge sõira valmistama !

Oktoobrikuust alates on Ardu Kooli käsitööklassis toimunud kokanduskursused.

Kursused toimuvad AKSA (Ardu Kooli Sihtasutus) eestvedamisel. Oleme valmistanud erinevaid soolaseid ja magusaid toite.
Igal perenaisel on toiduvalmistamise juures omad nipid ja väikesed kavalused, mis roa eriliseks muudavad. Tore on oma teadmisi teistega jagada ja uut ning põnevat juurde õppida.

Oktoobrikuu teemaks oli meil hakkliharull ja praekurgisupp munaga.




















Novembris valmistasime kreemisaiu. Nende küpsemise lõhn on veel siiamaani meeles.

Jõhvikamoosi ja martsipaniga muffinid sobisid detsembrikuusse oma erilise hõrgu jõuluhõngulise maitse poolest. Aga piparkoogikook viis lausa keele alla.




















Veel valmistasime põneva quiche ja kartulimuretaignast põhjaga pitsa, mis sai osalejate suure heakskiidu osaliseks. Põnev oli ka see, et pitsa kate oli juba sügisel valmis keedetud ja purki pandud.



















Tulemas on sõira valmistamine. Eestlaste kodudes on sõira ikka tehtud. Viimastel aastatel kindlasti vähem kui varemalt. Aga seda enam on tarvis meeldetuletamist.

Ardu Koolis hakkame sõira tegema 11.märtsil kell 19:00. Kui huvi ja tahtmist , löö kampa! Võta kaasa põll ja käterätik ning tule kokkama!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar