teisipäev, 10. november 2009

Taimeseade kool

Täna 10. novembri õhtul kogunesid taimeseade huvilised taaskord Rõõas külas, sellel korral oli koolituse paigaks Turba maja. Teemadeks olid karkassi kaunistamine ja jõulupärja tegemine. Igaüks võttis eelmisest korrast kaasa pajuokstest ja põldmarjaväädist meisterdatud karkassi, mille kaunistamiseks valis igaüks endale meeldivad oksad. Valida oli mustika-, pohlavarred ja männioksad, millele lisati juurde veel meelepäraseid kaunistusi, marju, käbisid või isegi lilli.
Valminud kimbukesi saab imetleda piltidelt.

Lisaks karkassi kaunistamisele oli täna teemaks ka pärja tegemine. Igaüks tegi pärja aluse, mis sai pajuoksast väänatud, üks alus oli tehtud isegi põldmarjaväetidest (väga võimas ja omapärane nägi välja). Kui alus oli valmis painutatud, kasutati traati selle kinnitamiseks. Järgmiseks tööks oli oksade valimine ja parajateks juppideks tegemine. Nüüdki valis igaüks, millist materjali ta pärja tegemisel kasutada soovis. Peamiselt kasutati kuuse- ja männioksa. Minu tehtud jõulupärg on pildil, mis näeb natukene kõhnake välja.
Nagu pildilt näha, on pärg kaunistamata, see töö jäi koju.

Lisaks meisterdamisele sai teada ka uusi ja huvitavaid võtteid, näiteks, kuidas on võimalik erinevaid marju vahatada, mida saab kaunistustena kasutada ja, kuidas penoplasti kuulikesi männioksa külge panna, mis meenutab lund jne.

Pilt usinatest lilleseadjatest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar