Terve suvi läbi on Rõõsa küla naised hoolega mitmesuguseid hoidiseid valmistanud ja purki kaanetanud. Keldrites ja sahvrites on oma koha leidnud salatid, moosid, kompotid ja muud põnevad meistriteosed.
Hea lugeja, jagame oma lemmikretsepte meeleldi ka Sinuga.
Pihlakamarja talu kapsasalat:
3 kg kapsast
1 kg porgandit
1 kg tomatit
1 kg kurki
1kg paprikat või sibulat
6 spl suhkrut
3 spl soola
u 1/2 pudelit toiduõli
10 dessertlusikat äädikat
Kapsas, tomat, paprika(sibul) ja kurk hakkida. Porgand riivida. Toiduained potti, lisada õli ja maitsestada. Kuumutada u 30 min. Äädikas lisada keetmise lõpul. Kuumalt puki ja kaas peale.
Männimäe talu seenesalat:
2 kg kupatatud segaseeni
1/2 kg sibulat
1/2 kg porgandit
1/2 -1 kg tomatit
10 paprikakauna
3-4 küüslauguküünt
200 g toiduõli
2 spl soola
2 spl suhkrut
2spl äädikat
Porgand riivida jämeda riiviga. Seened, sibul, tomat, paprika ja küüslauk hakkida. Sibul hautada õlis, lisada aedvili ja hautada kõik läbi. Lisada seened ja maitsestada. Äädikas lisada u 5 min enne valmimist. Kuumutada u 30 min. Kuumalt purki ja kaas peale.
laupäev, 8. september 2012
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar